Külföld

Az a virginiai hatéves, aki lelőtte a tanárát, korábban már fojtogatott egy másik pedagógust

rtl.hurtl.hu

2023. február 7. 17:28

A most lelőtt fiatal nő gondatlanság miatt pereli az iskolát.

A hatéves gyerek, aki január elején egy virginiai iskolában rálőtt a tanárára, korábban állítólag egy másik tanárt is addig fojtogatott, amíg az már nem kapott levegőt – áll a most megsérült pedagógus által benyújtott jogi dokumentumban.

A 25 éves Abby Zwerner be akarja perelni a Newport News-i iskolai körzetet állítólagos gondatlanság miatt. A nő jelenleg is lábadozik, miután január 6-án rálőttek a Richneck Általános Iskolában. 

A keresetlevelet az Associated Press hírügynökség közérdekű adatigénylés útján szerezte meg: ebben vázolják azokat az állításokat, amelyek szerint a gyermeknek korábban magatartási problémái voltak az iskolában, többek között szidalmazta a személyzetet és a tanárokat, megpróbálta megkorbácsolni a diákokat az övével, és fojtogatott egy tanárt.

A lövöldözés hetében a fiú állítólag „lecsapta” Zwerner telefonját, és összetörte azt. A fiút egy napra felfüggesztették, majd akkor lőtt rá Zwernerre, amikor visszatért. A rendőrség a lövöldözést szándékosnak minősítette.

Zwerner ügyvédjei korábban azt állították, hogy az iskola vezetőit háromszor is figyelmeztették a lövöldözés napján arra, hogy a fiúnál fegyver lehet. A fiú hátizsákját átkutatták, de nem találtak fegyvert. További intézkedéseket nem tettek, írja a BBC.

A múlt hónapban a gyermek családja egy nyilvános közleményben azt mondta, hogy a fiúnak „akut fogyatékossága” volt, és részt vett az iskolában a fogyatékosságával kapcsolatos gondozási tervben, amelynek keretében általában az egyik szülője minden nap együtt járt vele az iskolába. A lövöldözés hetében először ment egyedül.

Az iskola igazgatója az incidens következményei miatt elvesztette állását, az igazgatóhelyettes pedig lemondott. A panaszban leírt állítólagos fojtogatásban érintett tanár megerősítette az esetet az Associated Pressnek, de kérte, hogy ne nevezzék meg. 

Elmondása szerint tájékoztatta az iskola vezetőségét az incidensről, de nem azt a fajta választ kapta, amit remélt. A fiút később áthelyezték egy másik iskolába.

Nyitókép: Billy Schuerman/Newport News Daily Press/Tribune News Service via Getty Images

#Külföld#virginia#lövöldözés#hatéves#tanár#kereset

Címlapról ajánljuk