Külföld

Láncra verték, harapdálták, éheztették a szülei – megszólalt a „horrorház” túlélője

rtl.hurtl.hu

2023. február 7. 6:25

Jordan Turpin 12 testvérével együtt élt szülei fogságában, végül ő mentett meg mindenkit. Azóta is rémálmok gyötrik.

Öt évvel ezelőtt, 2018. január 14-én Jordan Turpin kimászott az otthona ablakán és értesítette a rendőrséget. Akkor már évek óta bezárva élt 12 testvérével együtt, akik közül akkor a legfiatalabb kettő, a legidősebb pedig már 29 éves volt.

Ő nyolc éven keresztül, egészen szabadulásáig láncra verve élt.

A gyereket rendszeresen éheztették, évente csak egyszer zuhanyozhattak, és a vécét sem használhatták. Iskolába sem jártak, otthon tanították őket. A szülőket letartóztatták és végül életfogytiglani börtönre ítélték őket.

Leírhatatlan, min mentünk keresztül, még mindig rémálmaim vannak. Például arról, hogy az egyik testvéremet megláncolják és megharapják

– mesélt Turpinék egyik fia a szörnyűségekről az ítélethirdetéskor. Az édesanya úgy védekezett: sajnálja, ami történt és azt mondta, csak a legjobbat akarta a gyerekeinek. Az esetről készült megrázó tudósítást ezen a linken nézheti meg.

A most 22 éves Jordan Turpin az Elle magazinnak beszélt arról, az elmúlt 5 évben hogyan tudta feldolgozni az átélt traumákat, ebből a New York Post szemlézett. Annak ellenére, hogy öt évvel ezelőtt hősként ünnepelték, aki megmentette testvéreit, azt mesélte, küzdelmes volt az elmúlt fél évtized.

Hogy milyen egy normális napom? Általában sírok

– válaszolta például az egyik kérdésre.

Próbálom magam rávenni, hogy egyek (…) Aztán elkezdek sminkelni, de sírva fakadok, így újra kell csinálnom. Aztán megpróbálok készíteni egy TitkTok videót, de eszembe jut, hogy mit fognak szólni az emberek, úgyhogy végül levegőzöm egy kicsit és akkor megint csak sírok

– árulta el a fiatal nő, aki szülei letartóztatása után állami gondozásba került, majd egy közösségi főiskolán tanult és egy gyorsétteremben kezdett dolgozni. A beilleszkedés nehezen ment, aztán jött a koronavírus-járvány, ő pedig ott találta magát megint bezárva. Ekkor kezdett el TikTok videókat készíteni, ami olyan jól ment neki, hogy mostanra már csaknem egymillió követője van. Az alábbi például az Elle fotózásán készült.

@jordan_turpin

Here at the Elle shoot. I had so much fun. Thank you to my team and to Elle for making this happen for me!🥰💜

♬ original sound - Jordan Turpin


Jordan Turpinnak mostanra már sajtósa és ügynöke is van, és úgy tervezi, kipróbálja magát a zenei pályán is.

Nyitókép: Birdie Thompson / Variety via Getty Images

#Külföld#jordan turpin#egyesült államok#rabság#szabadulás#tiktok

Címlapról ajánljuk