Már több mint 2300 halálos áldozata van a török-szír földrengésnekA déli órákban újabb erős földrengést jelentettek Törökországból, rengeteg már sérült ház összedőlt.
Külföld

Már több mint 2300 halálos áldozata van a török-szír földrengésnek

rtl.hurtl.hu

2023. február 6. 15:57

A déli órákban újabb erős földrengést jelentettek Törökországból, rengeteg már sérült ház összedőlt.

Tovább nőtt a Törökországban, illetve Szíriában történt földrengések halálos áldozatainak száma. Az AP szerint már több mint 2300-an haltak meg a katasztrófa következtében.

A Guardian cikke szerint Törökországban legalább 1498 ember vesztette életét és 7600 sérültről is beszámolt az ország katasztrófavédelmi ügynöksége.


Szíriában, a kormány által ellenőrzött területeken a halálos áldozatok száma az egészségügyi minisztérium adatai szerint már 430, míg 1280-an megsérültek. Az ország északnyugati részén, ahova a szír kormány ellenőrzése nem terjed ki, 380-an vesztették életüket, a sebesültek száma pedig több százra tehető.

 

Azt megjegyezték, hogy a halottak száma várhatóan tovább fog nőni, mivel nagyon sokan rekedtek a romok alatt.


Több erős földrengés rázta meg hétfőre virradóan Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erősséget is elérte.

A déli órákban újabb erős földrengést jelentettek Törökországból. Az AFAD helyi idő szerint 13 óra 24 perckor 7,6-os erősségű földmozgást észlelt a déli Kahramanmaras tartomány Elbistan körzetében.

Az utórengések következtében további épületek omlottak össze. A török hírtelevíziók élő adásában dőltek romba lakóházak például Adana és Malatya tartományban is.

 

Nyitókép: Túlélők után kutatnak egy összeomlott épület törmeléke közt a délkelet-törökországi Diyarbakir nagyvárosban 2023. február 6-án, miután hajnalban több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét. Fotó: MTI/EPA/Deniz Tekin.

#Külföld#törökország#földrengés#szíria#halálos áldozatok#sérültek#katasztrófa

Címlapról ajánljuk