Külföld

Hitler szeretetére tanította a gyerekeket egy ohiói náci magániskola

rtl.hurtl.hu

2023. január 31. 16:01

Az alapító még tortát is sütött Hitler születésnapján.

Nyomoz egy náci magántanulói hálózat ellen az ohiói oktatási minisztérium – írja a Haaretz.

A magániskola – amely szerint az állami iskolákat „cionista söpredék vezeti”, arra tanítja a gyerekeket, hogy „Sieg Heil”-el üdvözöljék egymást az órán, és arra utasítja a szülőket, hogy ne engedjék, hogy a gyerekeik „zsidó médiatartalmakat” fogyasszanak.

A Dissident Homeschool Network nevű, a Telegram nevű közösségi hálózat üzenetküldő alkalmazásán működő csatornának több mint 2500 tagja van. A vezetők náci szülők egy csoportja, akik Hitler és a fehér nacionalizmus erényeit dicsőítő otthoni tanítási terveket osztanak meg egymással – miközben egy zsidó nő által vezetett népszerű közösségimédia-fiókra támaszkodnak, hogy legyen elég muníciójuk a gyűlöletükhöz. A csoport alapítóit nemrég egy gyűlöletcsoport megfigyelője leplezte le.

„Egyáltalán nincs helye a gyűlölettel teli, megosztó és bántó oktatásnak Ohio iskoláiban, beleértve államunk magántanuló hálózatát is” – mondta Stephanie Siddens, az ohiói oktatási minisztérium ideiglenes közoktatási felügyelője a Vice Newsnak. Siddens határozottan és kategorikusan elítélte az iskola rasszista, antiszemita és fasiszta ideológiáit és anyagait.

Az ohiói kormányzó, Mike DeWine is elítélte a gyűlöletcsoportot, bár a képviselő megjegyezte, hogy az állami oktatási bizottság alig vagy egyáltalán nem felügyeli a magántanulói oktatást. A magántanulók szüleinek ugyan be kell nyújtaniuk a tantervek másolatát az államnak, de egy megyei képviselő szerint csaknem kizárólag ők felelősek a tanterv és a tananyag kiválasztásáért.

„Nagyon szeretnénk, hogy a gyermekünkből csodálatos náci váljon” – mondta a Mrs. Saxon álnévre hallgató egyik alapító a csoport népszerűsítő neonáci podcastben. A nőt egy nácivadász csoport, valamint a Vice és a HuffPost is azonosította. Kiderült, hogy Katja Lawrence, egy holland bevándorló áll a Mrs. Saxon álnév mögött. 

Lawrence a közösségi médiában gyakran szidja a bevándorlók más csoportjait; férje, Logan biztosítási ügynök. Lawrence-ék annyira rajonganak a nácikért, hogy Katja a saját gyerekei náci tisztelgését bemutató hangfelvételt töltött fel a Telegram-csatornájára, valamint tortát sütött Hitler születésnapjára. A házaspár által 2021 őszén indított otthontanulási projektet kifejezetten a neonáci szülők arra használatos eszközeként jelölték meg, hogy távol tartsák a gyermekeiket az állami iskolától. A tantervben például Hitler-idézeteket kell a gyerekeknek írniuk, a matekórákon pedig többek között a városi bűnözési – és rasszista módon manipulált – statisztikákkal kell foglalkozniuk. A csoport tagjai az Indiana Jones-filmeket például „zsidó bosszúpornónak" jellemezték. A csoport személyes találkozókat is szervez a hasonlóan gondolkodó szülők és gyerekek között. 

Nyitókép: Hulton Archive/Getty Images

#Külföld#náci#magániskola#ohio#oktatás#hitler#antiszemitizmus

Címlapról ajánljuk