Külföld

Miss Oroszország szerint a Miss Universe világverseny elfogult volt az ukránokkal és az amerikaiakkal szemben

rtl.hurtl.hu

2023. január 31. 20:19

De a háborút konkrétan nem említette.

Miss Oroszország szerint a Miss Universe versenyzői „elkerülték őt”, és azt állítja, hogy a verseny elfogult volt az ukrán és az amerikai versenyzők javára – írja az Insider

A szépségkirálynő arról is beszélt, hogy a verseny „nagyon nehéz volt”, és az ukrán közösségimédia-felhasználóktól továbbra is fenyegetéseket kap, amiért egyáltalán részt vett rajta. 

A 71. Miss Universe szépségversenyt a louisianai New Orleansban rendezték meg, a döntőre január 14-én került sor. Az Egyesült Államokat képviselő R'Bonney Gabriel nyerte meg a versenyt, pedig amikor nyert a Miss USA-n, azzal vádolták, hogy manipulálta a zsűrit. 

Anna Linnikova – azaz Miss Oroszország – az Evening Moscow című lapban kedden megjelent interjúban elmondta, hogy a verseny alatt „az ukrán közösségi média felhasználóitól érkező sértések és fenyegetések folyamatos áradatával szembesült”. A lap konkrétan nem említette az orosz-ukrán háborút, de úgy tűnik, Linnikova arra utalt, hogy a társai az országok zajló konfliktus miatt kerülték őt. „Kerültek, pusztán azért, mert megtudták, honnan jöttem. Az ukrán és a svájci lányok úgy menekültek előlem, mint a tűz elől” – magyarázta, majd hozzátette, hogy kár, hogy Miss Ukrajna Viktoria Apanasenko nem akart vele beszélni, mert orosz volt. 

„Próbáltam felvenni a kapcsolatot, de minden erőfeszítésem hiábavaló volt. Mindenki látta Viktória demonstratív viselkedését – ez az ő döntése, és nem neheztelek rá” – mondta.

Apanasenko azonban korábban a Daily Beastnek arról beszélt, hogy küzdött azért, hogy Linnikova mellett versenyezhessen, és elmondta a lapnak, hogy Linnikova csak egy szelfiért ment oda hozzá. 

Az utolsó pillanatig reméltem, hogy Miss Oroszország odajön hozzám, és bocsánatot kér, de ő csak egy szelfiért jött oda, ami szerintem propagandacélokat szolgált

– mondta Apanesenko a Daily Beastnek. „Miss Oroszország egy szót sem szólt a háborúról. Az emberek azt mondták nekem, hogy ez veszélyes lenne rá nézve”. Apanasenko azt is elmondta a Daily Beastnek, hogy szerinte a Miss Universe alábecsülte, milyen áldozatokat követel majd tőle, hogy Linnikovával együtt versenyezzen. 

„Több mint hálás vagyok a Miss Universe-nek a támogatásukért, de nem vagyok benne biztos, hogy a szervezők megértették, milyen érzés volt számomra, hogy egy színpadon álltam és mosolyogtam Miss Oroszországgal, aki vörös ruhát viselt, a vér színét” – mondta a nő. 

Linnikova azonban úgy véli, annak, hogy nem jutott be a verseny utolsó szakaszába, „semmi köze nem volt a teljesítményéhez”. Hozzátette, hogy „nagyon szimbolikus”, hogy egy amerikai és egy ukrán is két jelölést nyert a versenyen. Miss Ukrajna sem jutott be a legjobb 16 közé, bár a szépségversenyen elnyerte a Spirit of Carnival díjat.

Nyitókép: Josh Brasted/Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#miss oroszország#miss universe#szépségverseny

Címlapról ajánljuk