Külföld

Észak-Korea szerint etikátlan, hogy az Egyesült Államok tankokkal támogatja Ukrajnát

Dévai LászlóDévai László

2023. január 29. 8:38

Észak-Korea szerint az Egyesült Államok célja az instabil nemzetközi helyezet fenntartása.

Észak-Korea vasárnap már második alkalommal bírálta az Egyesült Államokat, amiért tankokkal támogatják Ukrajnát az orosz támadás elleni védekezésben – közölte a Reuters. Az észak-koreai álláspont szerint az amerikaiak etikátlanul járnak el, a céljuk pedig a nemzetközi instabil helyzet fenntartása lehet.

Washington azon közlésére, hogy Észak-Korea fegyverekkel látja el Oroszországot, azt válaszolják, hogy ezek az állítások csak alaptalan pletykák, amellyel az amerikaiak az Ukrajnának nyújtott katonai segítséget igazolják.

Az Egyesült Államok keményen dolgozik azon, hogy bármilyen áron fegyvereket juttasson Ukrajnába, figyelmen kívül hagyva a nemzetközi közösség jogos aggodalmát

 – mondta Kvon Csung-keun, az észak-koreai külügyminisztérium amerikai ügyekért felelős igazgatója, aki szerint az amerikaiak cselekedete etikátlan bűn.

Szombaton Kim Dzsongun észak-koreai vezető magas pozícióban lévő nővére, Kim Jodzsong köjelentette: azzal, hogy az Egyesült Államok harckocsikat küld Ukrajnába, átlépnek egy vörös vonalat.

Nyitókép: Kim Jae-Hwan / SOPA Images / LightRocket / Getty Images

#Külföld#ukrajna#egyesült államok#tank#orosz-ukrán háború#észak-korea

Címlapról ajánljuk