Külföld

Szólott a nép: az ausztrál közmédiának le kellett adnia egy dalt, ami arról szól, hogy a miniszterelnök elélvez a széntől

rtl.hurtl.hu

2023. január 29. 14:14

Úgynevezett közszolgálatiság.

Zenei szavazást indított közönsége számára az ausztrál közszolgálati média, az ABC. Ennek következtében úgy alakult, hogy le kellett adniuk a volt miniszterelnökről, Scott Morrisonról szóló szatirikus dalt, a Coal Makes Me Cum-ot, azaz az Elélvezek a széntőlt.

A dalt a The Chaser nevű együttes adja elő, abban a politikus szeretetét parodizálják a fosszilis energiahordozók iránt. Habár a dal nem volt rajta azon a listán, amiből a közönség kiválogathatta kedvenceit, a nézők sikeresen kampányoltak azért, hogy adásba kerüljön a felvétel.

A számban Morrison beszédeit vágják össze úgy, hogy kiforgassák eredeti jelentésüket, és a politikus botrányaira, illetve vélt hibáira reflektáljanak. A dal első sora így hangzik: „Baszódj meg  a családoddal és az alapvető szolgáltatásokkal együtt, én most nagyon szeretem a korrupció nevű bűncselekményt”.

Morrisont a fosszilis energiahordozók szeretete mellett azzal is vádolják, hogy félrekezelte a 2019-es ausztráliai erdőtüzeket. A róla szóló dal óriási sláger lett a 2022-es válsztási kampányban, mielőtt kiszavazták volna a kormányból.

A nótát alább lehet meghallgatni:

Nyitókép: YouTube

#Külföld#ausztrália#miniszterelnök#szén#maszturbálás#rádió#dal

Címlapról ajánljuk