Külföld

Orbán „senki földjének” nevezte Ukrajnát, Kijev bekéreti a magyar nagykövetet

rtl.hurtl.hu

2023. január 28. 5:47

Tiltakoznak Orbán Viktor „teljesen elfogadhatatlan” kijelentései miatt.

„Őszinte beszélgetésre” kérette be az ukrán külügyminisztérium Magyarország kijevi nagykövetét, miután Orbán Viktor „senki földjének” nevezte Ukrajnát, és Afganisztánhoz hasonlította az országot – jelentette a Reuters. Oleg Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő „teljesen elfogadhatatlannak” nevezte a magyar kormányfő kijelentését, hozzátéve, hogy „Budapest továbbra is szándékosan rombolja a magyar-ukrán kapcsolatokat”.

Orbán Viktor külföldi újságírók előtt nevezte a senki földjének Ukrajnát. Erről az American Conservative című lap számolt be. A magyar kormányfő a beszámoló szerint arról beszélt, hogy Oroszország tudja, hogy nem győzhet Ukrajnában, és már csak a célja, hogy „kormányozhatatlan romhalmazzá változtassa” az országot, és ez már sikerül is. Orbán közölte:

(Ukrajna) mostanra már Afganisztánná változott. Egy senki földje.

Arról, hogy miről beszélgetett még Orbán Viktor a konzervatív újságírók előtt, ide kattintva tudhat meg többet. 

Nyitókép:A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Kossuth Rádió stúdiójába, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2023. január 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

#Külföld#ukrajna#orosz-ukrán háború#orbán viktor

Címlapról ajánljuk