Külföld

„Ribancarcú barom, szemét erkölcsi nulla” – egészen durván szállt bele Orbánba és magyar kormányba Dnyipro polgármestere

rtl.hurtl.hu

2023. január 28. 12:01

„Mi nem az Urálon túlról másztunk elő” – reagált az ukrán politikus a magyar kormányfő kijelentésre, miszerint Ukrajna „senki földje”.

Dnyipro polgármestere, Borisz Filatov nem fogta vissza magát, amikor péntek este Telegramon reagált Orbán Viktor nyilatkozatára, amelyben „senki földjének” nevezte Ukrajnát – írta a Telex.

A kelet-ukrajnai város polgármestere rögtön az elején jelezte, hogy „politikai korrektség nélkül” szól Orbánhoz, oroszul. Majd így folytatta:

Először is, ribancarcú, nem a mi földünk a senki földje, hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, mi nem az Urálon túlról másztunk elő.

Majd közölte:

Különösen tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától, Szlovákiától kezdve Szerbiáig és Ukrajnáig mindenhol utálják az embert.

A polgármester kijelentette, hogy a trianoni békeszerződés „csak büntetés volt az állatias történelmi tetteitekért”, hozzátéve, hogy „történelmi páriává tettek titeket a kegyetlenkedéseitek, és az a folyamatos vágy, hogy minden világháborúban a zsarnokok kedvében járjatok”.

Majd kijelentette:

Teljes erkölcsi nullának kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO szoknyája mögé bújva taposs mindenki nyakára. Kifelé a szoknya alól, és három nap alatt kisöprünk titeket, szemetek.

Sorait pedig azzal zárta:

Barmok. Nem, nem a magyar emberek. Hanem az ott hatalmon lévők.

Nyitókép: Borisz Filatov virágokat ad a nemzetközi nőnapon az önkéntesként dolgozó nőknek és lányoknak. Fotó: Andrea Carrubba/Anadolu Agency via Getty Images

 

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#dnyipro#polgármester#orbán viktor#senki földje#borisz filatov

Címlapról ajánljuk