Külföld

Levágták a heréjét a férfinak, akire rendőrök támadtak egy francia tüntetésen

rtl.hurtl.hu

2023. január 23. 11:31

Az esetről videofelvétel is készült. 

El kellett távolítani a heréjét egy 26 éves férfinak, akit egy párizsi tüntetésen ütött ágyékon gumibottal egy rendőr – közölte a férfi ügyvédje. A csütörtökön történt támadásról több videofelvétel készült, amiket sokan megosztottak a közösségi oldalakon.

A videókon látni, ahogy rohamrendőrök egy járdán nyomulnak előre, majd egyikük odaszalad a földre zuhant férfihoz, és gumibotjával az elterült férfi lába közé üt egyet, majd visszamegy a többi rendőr közé.

A francia sajtóban mérnökként említett férfi elmondása szerint egy rendőr lökte le a földre, miközben felvételeket készített a tüntetésről. Az ütés olyan sérüléseket okozott, hogy a férfi egyik heréjét az orvosok kénytelenek voltak eltávolítani.

Ügyvédje elmondása szerint a Guadeloupe szigetén élő férfi „még mindig sokkos állapotban van”, és nem érti, hogy miért történt az eset.

Ez nem önvédelem volt, és nem volt szükséges. A bizonyíték a felvételek, valamint a tény, hogy nem tartóztattak le.

A párizsi rendőrség közölte, hogy belső vizsgálatot indítottak az esettel kapcsolatban, és hozzátették, hogy az eset „extrém erőszakos események” közepette történt, amikor a rendőrök „erőszakos személyeket akartak letartóztatni”.

A francia belügyminisztérium közlése szerint nyolcvanezer ember tüntetett január 19-én, csütörtökön Párizsban a nyugdíjkorhatár emelése ellen, de a szakszervezetek szerint négyszázezren voltak a francia fővárosban tartott demonstrációkon.

Nyitókép: Kiran Ridley/Getty Images

 

#Külföld#rendőri erőszak#párizs#rendőrség#tüntetés#tüntető#here#amputáció#gumibot

Címlapról ajánljuk