Külföld

Áramkimaradásokat és baleseteket okozott a havazás Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában is

rtl.hurtl.hu

2023. január 21. 20:03

Fák dőltek villanyvezetékekre, áramkimaradásokat okozva. Besztercebányán gyertyafénynél tartottak népszavazást.

Sokfelé okozott áramkimaradásokat és baleseteket az erős havazás szombaton Csehországban, Lengyelországban és Szlovákiában.

Lengyelországban időlegesen több mint 100 ezer háztartás maradt villamosáram nélkül, többnyire azért, mert fa dőlt a távvezetékekre – jelentette a PAP lengyel hírügynökség.

A Krakkóhoz közeli Wawrzka faluban meghalt egy ápolásra szoruló 70 éves nő, akinek áramszünet miatt leállt az oxigénkészüléke. Bár a hozzátartozók hívták a mentőket és a tűzoltókat, az oxigénpótlást hozó tűzoltóautó útközben balesetet szenvedett a hóviharban.

A csehországi Hertvikovice térségében egy autóvezető vesztette életét, mert egy kidőlő fa az autójára zuhant az országúton, és időjárással összefüggő halálos közlekedési baleset történt Prágában is – jelentette a CTK hírügynökség.

Szlovákiában háztartások ezreiben okozott áramkimaradást a havazás. Besztercebánya térségében egyes áramszünet sújtotta falvak szavazóhelyiségeiben gyertyafény mellett kezdték meg kora reggel a voksolást a szombati népszavazáson – jelentette a TASR hírügynökség.

Nyitókép: Hókotró munkagép tisztítja az egyik belvárosi utat Varsóban 2023. január 21-én. A lengyel fővárosban jelentős mennyiségű hó hullott az elmúlt napokban. Fotó: MTI/EPA-PAP/Tomasz Gzell.

#Külföld#havazás#lengyelország#csehország#szlovákia#áramkimaradás

Címlapról ajánljuk