Külföld

Egy nagy fehér cápát fogott ki egy 12 éves fiú

rtl.hurtl.hu

2023. január 20. 7:50

Florida partjainál horgászott a családjával, amikor horogra akadt a rettegett ragadozó.

Életreszóló horgászélményben volt része egy 12 éves amerikai fiúnak, akinek sikerült kifognia egy nagy fehér cápát Florida partjainál – jelentette az amerikai sajtó. A Massachusetts államban élő Campbell Keenan a családjával utazott le Floridába testévre hokimérkőzése miatt, és kedden szórakozásból mentek el egy hajós horgászkirándulásra.

A fiú édesanyja az NBC Miami televíziónak elmondta:

Őszintén szólva nem gondoltam, hogy bármit is kifogunk.

Eleinte csak kisebb halakat fogtak, amikor váratlanul valami igazán nagy valami kezdte el húzni a damilt. A fiúnak 45 percbe telt, mire a hajó közelében tudta húzni a fogást, és csak akkor derült ki, hogy mi is akadt a horgára: egy nagyjából 3,5 méteres, 200-300 kilogrammos nagy fehér cápa.

Az anyuka a CBS Newsnak elmondta, attól félt, hogy fiát be fogja rántani a vízbe a cápa, és felváltva fogták egy barátjával, hogy ez ne történjen meg. Colleen Keenan hozzátette, fia teljesen eltökélt volt, és „esély sem volt arra, hogy elengedje a botot”, annak ellenére, hogy teljesen kimerült a küzdelemben.

A cápát nem emelték be a hajóba, mert az amerikai jogszabályok ezt tiltják, de a hajó kapitány megjelölte, és nevet is adtak neki, mielőtt szabadon engedték – jelentette az ABC News.


Nyitókép: YouTube/NBC 6 South Florida

#Külföld#nagy fehér cápa#cápa#kisfiú#horgászat#florida#egyesült államok

Címlapról ajánljuk