Külföld

Vádat emeltek Alec Baldwin ellen akaratlan emberölésért, börtönbe is kerülhet

rtl.hurtl.hu

2023. január 19. 17:12

Ez az emberölés vádjának legenyhébb formája. A színész 2021-ben okozta egy operatőr halálát a Rust forgatásán.

Hivatalosan is vádat emeltek Alec Baldwin ellen, aki 2021 októberében lőtte le Halyna Hutchins operatőrt egy kellékfegyverrel, akivel a Rust című film forgatásán dolgoztak, írja a BBC.

A színész éppen egy jelenetet gyakorolt, amikor elsült kezében a fegyver a New Mexico-ban zajló forgatáson, ezzel megölve Hutchins-t, valamint megsebesítve a film rendezőjét, Joel Souzát. Hannah Gutierrez Reed, a western fegyverfelelőse ellen Baldwinhoz hasonlóan akaratlan emberölés miatt emelnek vádat. Egyikük sem kommentálta a híreket.

Amennyiben bűnösnek találják őket, 18 hónap börtönbüntetést, és ötezer dolláros bírságot is kiszabhatnak rájuk. Joel Souza megsebesítésével kapcsolatban nem emelnek vádat. Baldwin korábban arról beszélt, hogy nem tudja, hogy sült el kezében a fegyver, és azzal sem volt tisztában, hogy az töltve volt.

Baldwin korábban peren kívül egyezett meg az elhunyt családjával: „Örömmel jelentjük be, hogy a mai napon lezárult a Halyna Hutchins operatőr családjának nevében benyújtott polgári ügy. E nehéz folyamat során mindenki megőrizte sajátos vágyát, hogy azt tegye, ami Halyna fiának a legjobb. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki hozzájárult ennek a tragikus és fájdalmas helyzetnek a megoldásához” – írta tavaly októberben.

Nyitókép: Mark Sagliocco / Stringer / Getty Images

#Külföld#alec baldwin#emberölés#vád#forgatás#lövöldözés

Címlapról ajánljuk