Külföld

Ron Jeremy pornósztár „mentálisan alkalmatlan” a tárgyalásra

rtl.hurtl.hu

2023. január 18. 11:38

Nemi erőszak vádjával indítottak eljárást ellene, de gyógyíthatatlanul romlásnak indult az elméje. 

Nem lehet bíróság elé állítani a több mint negyven szexuális támadással és nemi erőszakkal vádolt Ron Jeremy pornósztárt, mert mentálisan alkalmatlan a tárgyalásra – döntött egy bíró Los Angelesben. A 69 éves pornólegenda „gyógyíthatatlan neurokognitív hanyatlástól” szenved, amiből nem valószínű, hogy felépül.

A Los Angeles Times január elején arról számolt be, hogy Jeremy „súlyos demenciától” szenved, és nem valószínű, hogy bíróság elé állítják. A lap megszerezte az illetékes ügyész egy e-mailjét, amiben Paul Thompson arról számolt be, hogy az ügyészség és a védelem által felkért szakértők is megállapították, hogy nem csak színleli mentális állapotának romlását, és nincs sok esély arra, hogy fel fog épülni.

Jeremy – eredeti nevén Ronald Hyatt – a hetvenes években kezdte pornós karrierjét, a következő évtizedekben a pornófilmek egyik legnagyobb sztárja lett, majd popkulturális ikonná vált. A pornósztárt először 2020-ban tartóztatták le szexuális bűncselekmények miatt. Az ügyészek szerint 21 nőt támadott meg 1996 és 2019 között. Legfiatalabb áldozata 15, a legidősebb 51 éves volt.

Legtöbb áldozatával úgy ismerkedett meg, hogy autogramot kértek tőle, vagy szelfizni akartak vele. Elmondásaik szerint Jeremy ekkor egy kis, félreeső helyre csalta őket, jellemzően egy törzshelyének számító bárban, és rájuk támadt. Jeremy tagadta az ellene felhozott vádakat.

Az ellene indított bírósági eljárást tavaly felfüggesztették, miután ügyvédje elmondta, hogy Jeremy nem ismerte fel, amikor meglátogatta a börtönben. A pornósztárt várhatóan egy állami kórházban helyezik el, erről a jövő hónapban dönt a bíróság.

Nyitókép:  Ron Jeremy amerikai pornósztár a bírósági tárgyalásán Los Angelesben 2020. június 23-án. Fotó: MTI/EPA/Los Angeles Times/Robert Gauthier

#Külföld#ron jeremy#demencia#per#tárgyalás#nemi erőszak#szexuális támadás

Címlapról ajánljuk