Külföld

Kikapott a választáson, így inkább politikai ellenfelei házainál lövöldözött a republikánus jelölt

rtl.hurtl.hu

2023. január 17. 18:08

Pontosabban embereket bérelt fel a feladatra. Egyszer azért személyesen is lőtt.

Előállították New Mexico államban Solomon Peñát, aki 2022-ben még egy állami tisztségért indult a választásokon a republikánus párt színeiben. Az ekkor választási csalást kiáltó politikust azzal vádolják, hogy nemrég embereket bérelt fel arra, hogy az állam demokrata politikusainak házainál lövldözzenek, miután kikapott a választáson, írja a CNN.

A vád szerint Peña négy emberrel konspirált, hogy két demokrata párti állami törvényhozó és két megyei biztos házainál lövöldözzenek. Az incidensek decemberben és január legelején történtek, a férfit nemrég kapták el Albuquerque városában.

A férfi novemberben több demokrata politikus házánál is hívatlanul jelent meg, olyan papírokkal, amik állítása szerint bizonyították azt, hogy a demokraták elcsalták az időközi választásokat. A rendőrség megerősítette, hogy a lövöldözéseknek politikai motivációja volt. Az utolsó, január 3-i lövöldözésen Peña személyesen is részt vett.

A lövöldözésekben senki sem sérült meg, az érintett demokraták pedig megkönnyebbülésükről beszéltek, illetve egy szélsőjobboldali választástagadónak nevezték Peñát.


Nyitókép: MSNBC / Twitter

#Külföld#lövöldözés#usa#republikánus#jelölt#választás#csalás

Címlapról ajánljuk