Külföld

Hat sebesültje van a londoni lövöldözésnek

rtl.hurtl.hu

2023. január 15. 5:29

Az eset egy katolikus templomnál történt, ahol éppen temetési szertartást tartottak.

Két gyerek és négy felnőtt sebesült meg, amikor egy mozgó autóból  lövéseket adtak le rájuk London központjában, a St. Aloysius katolikus templomnál, ahol éppen temetési szertartás zajlott – derült ki a helyi rendőrség legfrissebb adataiból. Korábban négy sebesültről lehetett csak tudni.

Scotland Yard beszámolója szerint egy 41, egy 48 és egy 54 éves nőt nem életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A 48 éves sebesült sérülései a vizsgálatok alapján maradandónak bizonyulhatnak. Szombat estére a mentők tájékoztatásából kiderült, hogy a helyszínről egy 21 éves nőt is kórházba vittek, de az ő állapota sem életveszélyes - írta az MTI.

Egy 12 éves lányt könnyebb lábsérülésekkel vittek kórházba, de őt ellátása után hazaengedték. A lövöldözésesben megsérült hétéves kislány állapota a Scotland Yard szombat esti tájékoztatása szerint életveszélyes.

A lövöldözés után az autó elhajtott a helyszínről. Egyelőre nem tudni, hogy kik lőttek, és miért. A templomot, kiürítették és a környező utcákat lezárták.

Nyitókép: A lövöldözés helyszíne. Fotó: Burak Bir/Anadolu Agency via Getty Images

#Külföld#london#lövöldözés#autó#sebesültek#gyerekek#templom

Címlapról ajánljuk