Külföld

Két rákos anyajegyet is eltávolítottak Jill Biden bőréről

rtl.hurtl.hu

2023. január 12. 7:13

Az amerikai first lady szerdán több órát töltött a Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központban, ahol egy tervezett ambuláns beavatkozáson esett át. Ennek során egy másik aggodalomra okot adó területet is felfedeztek a bőrén.

A Fehér Ház orvosa, Dr. Kevin O'Connor által kiadott tájékoztatás szerint a first lady egy Mohs-műtéten esett át, miután egy rutin bőrrák-ellenőrzés során egy aggodalomra okot adó anyajegyet találtak a jobb szeme felett.

A beavatkozás megerősítette, hogy a kis elváltozás egy basalioma volt, O'Connor szerint azonban az összes rákos szövetet sikerült eltávolítani.

A műtétet megelőző konzultáció során 

a first lady mellkasának bal oldalán további aggályos területet azonosítottak, ezért az itt található elváltozásokat is eltávolították, amikről később szintén kiderült: ezek is basaliomák voltak.

A Fehér Ház által kiadott közlemény szerint a 71 éves first lady a műtét után jó hangulatban volt, és szerda késő estig még a kórházban maradt.

O'Connor megnyugtatott mindenkit: szerencsére az eltávolított bőrelváltozások nem hajlamosak terjedni, vagy áttétet képezni.

Nyitókép: Kevin Dietsch / Getty

#Külföld#egyesült államok#first lady#Jill Biden#anyajegy#bőrrák#műtét

Címlapról ajánljuk