Külföld

Ötéves kisfiút sodort el az ár Kaliforniában

rtl.hurtl.hu

2023. január 10. 5:30

Az államban földcsuszamlás veszélye miatt azt a települést is kiürítették, ahol Harry herceg és Meghan Markle lakik.

A Kaliforniára lecsapó vihar miatti áradások elsodortak egy ötéves kisfiút. A hatóságok órákkal később leállították a keresését, mert a búvárok számára is veszélyesek a körülmények.

Az egész államban árvízvédelmi készültség van érvényben, özönvízszerű esőzésről, erős szélről és földcsuszamlásokról is beszámoltak. A több napja tartó ítéletidő már 14 emberéletet követelt.

Hétfőn reggel egy nő a kisfiával Paso Robles mellett autózott, amikor elakadtak. Az arra járók az anyát kimenekítették a járműből, a lezúduló ár azonban a hatóságok szerint vélhetően egy folyóba sodorta a gyermeket, akinek eddig csak a cipőjét találták meg. A San Luis Obispo megyei seriff hivatalának szóvivője közölte: a kisfiút nem nyilvánították halottnak.

A Deutsche Welle arról is beszámol, hogy Paso Roblestől mintegy 200 kilométerre földcsuszamlások veszélye miatt evakuálták Montecitót, ahol számos híresség lakik: Harry herceg és Meghan Markle, Oprah Winfrey és Ellen DeGeneres műsorvezetők, illetve Jennifer Aniston színésznő. A Montecito feletti hegyoldalban öt éve erdőtüzek pusztítottak, kiirtva a talajt megkötő növényzetet. A települést épp egy 23 ember életét követelő és több mint száz házat elpusztító földcsuszamlás ötödik évfordulóján kellett kiüríteni.

Nyitókép: Neal Waters/Anadolu Agency via Getty Images

#Külföld#kalifornia#vihar#árvíz#áradás#földcsuszamlás

Címlapról ajánljuk