Külföld

Kórházba került Bolsonaro

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. január 9. 18:13

A volt brazil elnök Floridából követte a vasárnapi puccskísérlet eseményeit, majd gyomorpanaszokkal egy orlandói kórházba vitték.

Egy orlandói kórházba szállították „hasi fájdalom” miatt Brazília egykori elnökét, Jair Bolsonaro-t, egy nappal azután, hogy támogatói megrohamozták az elnöki palotát és számos más szövetségi épületet Brazília fővárosában, írja az Independent.

A hírről a brazil O Globo újság számolt be először, és egy Bolsonaro családjához közel álló forrás később azt mondta az Associated Pressnek, hogy nincs miért aggódni, a volt vezető állapota nem súlyos.

Bolsonaro 2018 óta küzd hasi problémákkal, amikor az elnökválasztási kampány során megkéselték. Többször került már kórházba bélelzáródás miatt.


A volt brazil elnök két nappal azelőtt utazott az Egyesült Államokba, hogy utódja, a baloldali Luiz Inacio Lula da Silva újév napján elfoglalta elnöki hivatalát.

Lula Bolsonarót hibáztatta a vasárnapi zavargásokért. Az ország igazságügyi minisztériuma szerint hétfő délutánig több mint 1200 Bolsonaro-támogatót tartóztattak le. Lula szerint Bolsonaro Miamiból bátorította a közösségi médián keresztül híveit.

Bolsanaro vasárnap Twitteren azt írta, hogy a békés tiltakozás a demokrácia része, de a középületek lerombolása és megszállása nem.

Nyitókép: Paulo Lopes/Anadolu Agency via Getty Images

#Külföld#brazília#jair bolsonaro#kórház#florida#orlando#puccskísérlet

Címlapról ajánljuk