Ukrán vezérkar: Az oroszok lelőtték saját, megadásra készülő katonáikatAz ukránok szerint a nemzeti gárda egységei lőtték le az orosz katonákat.
Külföld

Ukrán vezérkar: Az oroszok lelőtték saját, megadásra készülő katonáikat

rtl.hurtl.hu

2023. január 8. 19:30

Az ukránok szerint a nemzeti gárda egységei lőtték le az orosz katonákat.

Az orosz nemzeti gárda fegyveresei agyonlőttek hat orosz katonát, akik megadni készültek magukat az ukrán hadseregnek – közölte az ukrán vezérkar a vasárnap esti helyzetjelentésében. A közlemény szerint az eset a Zaporizzsja megyei Csisztopillja településnél történt még december 5-én.

Az ukránok újabb fogolycseréről is beszámoltak. Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője azt írta a Telegramon, hogy ötven ukrán katona térhetett haza orosz fogságból. Azt nem közölték, hogy cserébe hány katonát adtak vissza az orosz félnek.

Közben az ukrán fegyveres erők stratégiai kommunikációs igazgatósága arról írt, hogy az ukrán erők eltalálták az orvostudományi egyetem kollégiumát a Luhanszk megyei Rubizsne településen. A támadásban az előzetes információk szerint legkevesebb 14 mozgósított orosz katona vesztette életét. A sérültek számát még pontosítják – tette hozzá a hadsereg igazgatósága.

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök a Yonhap dél-koreai hírügynökségnek adott nyilatkozatában kijelentette, hogy Oroszország létrehozta Ukrajnában a világ legnagyobb aknamezőjét. A kormányfő szavai szerint az orosz agresszió miatt 250 ezer négyzetkilométeres aknamező alakult ki az országban.

Nyitókép: Orosz katona a gyakorlótéren. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov.

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#ukrajna#dezertálás#megadás

Címlapról ajánljuk