Külföld

Beperelte Donald Trumpot a capitoliumi ostrom után meghalt rendőrtiszt élettársa

rtl.hurtl.hu

2023. január 7. 6:36

Eddig több száz embert ítéltek el a zavargásokban való részvételért, de az FBI szerint többen még szabadlábon vannak. 

Egy nappal a 2021. január 6-i zavargás után halt meg az a rendőrtiszt, akinek az élettársa után úgy döntött: bepereli Donald Trumpot – írta a BBC

A nő szerint a volt amerikai elnök szándékosan hergelte fel a tömeget a Capitolium ostrom előtt, 

ez pedig „jelentős szerepet játszott abban az egészségügyi állapotban”, amely miatt Brian Sicknick meghalt.

Sandra Garza tízmillió dolláros kártérítést követel Trumptól és attól a két lázadótól, akik megtámadták Sicknicket. A rendőrt vegyszerrel fújták le, hogy tovább tudjanak menni az épületben, a férfit később a mentősök kórházba szállították, de nem sokkal később meghalt.

Sandra Garza keresetében arra hivatkozott, hogy a vádlottak később elismerték: Donald Trump felhívására cselekedtek.

Eddig egyébként több száz embert ítéltek el a zavargásokban való részvételért, de az FBI szerint többen még szabadlábon vannak. A szövetségi rendőrség úgy véli, hogy több mint 300 embert nem sikerült még azonosítani azok közül, akik aznap erőszakos cselekményeket követtek el. Köztük van például az is, aki a zavargások előtti éjszakán csőbombákat helyezett el két épület előtt. 

Szerdán az FBI közölte, hogy 500 ezer dollárt ajánl fel annak, aki olyan információval rendelkezik, amely segíthet elkapni a gyanúsítottat.

Nyitókép: Donald Trump hívei emlékeznek a Capitolium előtt a két évvel ezelőtti zavargásokra – Fotó: Celal Gunes/Anadolu Agency/Getty Image

#Külföld#donald trump#capitolium#zavargás#január 6.

Címlapról ajánljuk