Putyin vezető propagandistája már megszálló csapatokat vizionál Varsó utcáiraA háborús propagandisták folyamatosan emlékeztetnek mindenkit, hogy vannak Andrew Tate-nél is parább influenszerek.
Külföld

Putyin vezető propagandistája már megszálló csapatokat vizionál Varsó utcáira

rtl.hurtl.hu

2022. december 30. 13:49

A háborús propagandisták folyamatosan emlékeztetnek mindenkit, hogy vannak Andrew Tate-nél is parább influenszerek.

Elképzelhetőnek tartja Vlagyimir Szolovjev orosz propagandista-influenszer, hogy Putyin csapatai bevonuljanak a lengyel főváros, Varsó utcáira, adta hírül a lengyel sajtó. A férfi szerint az Ukrajnába érkező nyugati fegyverszállítmányok leállítása miatt történhet meg ez a támadás.

„Könnyen el tudom képzelni, hogy az Akhmat különleges erői bevonuljanak Varsóba, és ellenőrizzék, mi ott a helyzet” – mondta. Az Akhmat a csecsen erők egy kétezer fős csapata, akik Putyin hívására csatlakoztak a háborúhoz.

A Do Rzeczy szerint Szolovjev Putyin egyik legbefolyásosabb propagandistájának számít, akinek az állami tévében, a Rosszija 1-en van műsora. Korábban többször is hangosan kiállt a „különleges katonai művelet” mellett, és nácinak nevezte az ukránokat. Azt is állította, hogy lengyelek is harcolnak a háborúban, sőt hogy ezerkétszáz lengyel katona már meg is halt a harcok során.

Nyitókép: YouTube

#Külföld#orosz#propagandista#putyin#varsó#csecsen#megszállás#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk