Külföld

Légiriadó Kijevben, kamikaze drónokkal támadták az oroszok az ukrán fővárost

rtl.hurtl.hu

2022. december 30. 6:50

Több robbanást is lehetett hallani, az egyik drón megrongált egy közigazgatási épületet Holosziejvszkij kerületben.  

Öt iráni Shahed típusú drónnal támadta Kijevet péntek hajnalban az orosz hadsereg – írta a Guardian. Ukrán hírforrások szerint mindet megsemmisítették, de az egyik drón kárt tett Holosziejvszkij kerület egyik közigazgatási épületében, valamint a környező házakban.

Olekskij Kuleba, a kijevi régió kormányzója a Telegramon azt írta, hogy a támadás az infrastruktúrát célozta, áldozatról nem tudni. A Reuters jelentése szerint Kijevben hajnalban szólaltak meg ismét a szirénák, a lakókat pedig arra szólították fel, hogy vonuljanak óvóhelyekre. 

Oroszország csütörtökön az eddigi legnagyobb légitámadást hajtotta végre a háború februári kezdete óta. Ukrán tisztviselők korábban azt közölték, hogy 

a csütörtöki támadás során több mint 120 rakétát lőttek ki az oroszok.

A védelmi minisztérium közleménye szerint több mint 18 lakóépület és 10 kritikus infrastrukturális létesítmény semmisült meg a legutóbbi támadásokban. A legtöbb régióban áramszünet van.

Közben Nagy-Britannia azt közölte, hogy több mint 1000 fémdetektort adott át Ukrajnának, az eszközök az aknamezők felszámolásánál jelentenek segítséget. „A taposóaknák telepítése és a polgári infrastruktúra támadása rámutat Vlagyimir Putyin orosz elnök inváziójának megdöbbentő kegyetlenségére” – mondta Ben Wallace brit védelmi miniszter.

Nyitókép: Efrem Lukackij/MTI/AP

#Külföld#ukrajna#orosz-ukrán háború#kijev#légiriadó

Címlapról ajánljuk