Külföld

19 halott egy kaszinótűzben, ablakpárkányokról mentették az embereket

rtl.hurtl.hu

2022. december 29. 9:18

A kambodzsai épületben legalább harmincan sérültek meg. 

Legalább 19 ember meghalt, és több tucatnyian megsérültek, miután kigyulladt egy kaszinószálloda Kambodzsában, írja a BBC. A thai-kambodzsai határ közelében, Poipet városában lévő Grand Diamond City Hotel épületében éjfél előtt fél órával csaptak fel a lángok. Az épület nemsokára teljes terjedelmében lángolt. 

A tűz gyorsan terjedt a kaszinóhotelben, a szőnyegek miatt – mondta el az AFP francia hírügynökségnek a thaiföldi mentőcsapat egyik tagja.

A sérültek pontos számáról egyelőre nincs információ, a hatóságok szerint több tucatnyian lehetnek. Félő, hogy a halálos áldozatok száma is emelkedik még a nap folyamán.


A sérülteket a szomszédos thaiföldi Szakeo tartomány kórházaiba szállították – közölte a thaiföldi külügyminisztérium egyik forrása. A tájékoztatás szerint az esethez thai tűzoltókat is mozgósítottak.

A szállodakaszinó mintegy 200 méterre van a kambodzsai-thai határátkelőtől, a thaiföldi főváros, Bangkok és a közeli Angkor templomairól ismert turistaváros, Sziemreap közötti forgalmas úton. A helyi média szerint a tűz kitörésekor főleg külföldiek voltak az épületben.

Nyitókép: YouTube/Guardian

#Külföld#tűz#tűzvész#kambodzsa#thaiföld#kaszinó

Címlapról ajánljuk