Külföld

Egy sportág, két mez és egy ország szimbóluma – búcsúznak Pelétől a brazil lapok

rtl.hurtl.hu

2022. december 29. 20:47

Az újságok hangsúlyozzák, hogy bár Brazília gyászol, Pelé örök és halhatatlan.

82 éves korában elhunyt Pelé, a futball halhatatlan királya. Egy sportág, két mez és egy ország szimbóluma, a történelem legnagyobb játékosa rákbetegség áldozataként távozik közülünk

– áll az O Globo címlapján, de más brazil sajtótermék sem spórolt a jelzőkkel a legenda nekrológjában. A Folha De S.Paulo azt írta: meghalt Pelé, aki nemcsak kupákat nyert, hanem megmutatta a sport valódi erejét, és új mércét állított a hírnévnek.

Cikkünkben hangsúlyozzák: 

a foci és Pelé szinonimává váltak. 

A Lance egész címlapja gyászba borult: a focista halálhíre alatt listázzák, mennyi és milyen címet nyert Pelé pályafutása során, hogyan gyászolja a futballvilág az „Isten adta tehetséget”. Arról is van cikkük, hogy milyen csapatok kapták a legtöbb gólt a királytól, és arról is, hogy hogyan búcsúzik Pelé lánya a közösségi médiában. „Minden, ami vagyunk, neked köszönhető” – írta Kely Nascimento az édesapja halálhírét bejelentő bejegyzésben. 

A Jordan do Brasil emlékeztet, hogy Pelé feleségét, Márcia Aokit és hat gyermekét hagyta hátra: Kely, Edinho és Jennifer a király első házasságából születtek születtek; Flávia Pelé házasságon kívüli viszonyából született. Pelé Assíria Nascimentóval kötött házasságából egy ikerpár született, a nevük Joshua és Celeste. 

Nyitókép: MTI/EPA/Peter Foley

#Külföld#pelé#foci#futballista#brazília#brazil lapok

Címlapról ajánljuk