Külföld

A földön húzva vitt fogdába egy nőt a rendőr, kirúgták

rtl.hurtl.hu

2022. december 29. 13:09

Videók rögzítették az esetet. 

Kirúgtak egy rendőrt a floridai Tampa város rendőrségétől, miután a földön húzva vitt egy megbilincselt kezű nőt a fogdába – írta az AP amerikai hírügynökség. A meg nem nevezett nőt birtokháborítás vádjával vették őrizetbe, és amikor Gregory Damon rendőr bevitte a fogda épületébe, a nő nem volt hajlandó önként kiszállni a járőrautóból.

Azt akarom, hogy vonszolj be

– hallani, ahogy a nő ezt mondja az esetről készült testkamerás felvételen, és a rendőr pontosan ezt is tette. A nőt a karjánál fogva húzta végig a parkolón a fogda bejáratáig, ahova becsönget, és kollégái segítségét kéri. A rendőrség közlése szerint a folyamatosan káromkodó és szitkozódó nő nem sérült meg az esetben.


A rendőrség belső vizsgálatot indított a rendőr ellen, aki „ahelyett, hogy profi hozzáállást tanúsított volna, maga is durva és degradáló kifejezéseket használt a letartóztatottal szemben”, és annak lezártával elbocsájtották a férfit.

A tampai rendőrség 2013-ban megtiltott a rendőröknek, hogy földön vonszolják az együttműködésre nem hajlandó letartóztatottakat. A helyes eljárás az lett volna, hogy kollégái segítségét kéri.

Nyitókép: Tampa Police

#Külföld#rendőr#rendőrség#florida#vonszolás#rab#fogda#kirúgás#Videó

Címlapról ajánljuk