Külföld

Két napig kapaszkodott egy jelzőbójába egy halász, mire kimentették

rtl.hurtl.hu

2022. december 28. 12:55

A halász kiszáradás miatt kapott kezelést, majd nem sokkal később folytatta a munkáját.

Egy jelzőbójába kapaszkodva találtak rá egy eltűnt halászra Brazília partjainál, a férfi kiesett a csónakjából – írta a BBC.

A 43 éves David Soarest egy helyi halásztársa mentette meg kedden két nappal azután, hogy a sodródó csónakját megtalálták az Atlanti-óceánon. 

A férfi azt mondta, négy órát úszott, mire rátalált a bójára.

A halász kiszáradás miatt kapott kezelést, majd nem sokkal később folytatta a munkáját.

David Soares beszámolója szerint  az első 10 perc volt a legnehezebb a csónakból való kiesés után, mert nehezen törődött bele, hogy nem tudott visszamászni a hajóra. Az áramlat túl erős volt, így erőfeszítései ellenére csak egyre távolabb került a csónaktól. 

Miután rájött, hogy el kell engednie a hajót, levette az átázott és ezáltal túl nehézzé vált ingét és a nadrágját, majd hagyta magát sodorni.

A víz hullámos volt, fújt a szél, ezért úgy döntöttem, hagyom, hogy magával vigyen az áramlat. Így kevesebb energiát kellett használnom

– mondta.

Négy óra elteltével elérte a kikötő közelében lévő jelzőbóját. „Azt hittem, belehalok a hidegbe, mielőtt bármilyen segítség megérkezne” – emlékezett vissza.

Két napba telt, mire megtalálta őt az egyik halásztársa. A visszaúton rögzített videón David Soares jókedvű volt, mosolygott és viccelődött.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#bója#halász#brazília

Címlapról ajánljuk