Külföld

Karácsony Mexikóban: a drogkartell bérgyilkosai ajándékot osztottak a gyerekeknek, a bandavezér volt a Mikulás

rtl.hurtl.hu

2022. december 27. 18:36

Bele se merünk gondolni, mi lett azokkal, akiknek virgács járt.

Elkapta a karácsonyi hangulat a mexikói Új Generáció Kartellt (CJNG), akik karácsonyi parádét szerveztek maguknak, amelyen a drogkartell bérgyilkosai ajándékokat osztogattak a gyerekeknek, a bandavezér pedig a Mikulásként köszöntötte őket.

A bizarr eset Guadalajara városában történt, ahol a város központján hajtott keresztül több járművel az ország legveszélyesebb maffiájának tartott szervezet, írja a Daily Star. A menetet több felfújható pingvin- és szarvasfigura egészítette ki, valamint egy óriási Mikulás is.

A kartell korábban már Gucci táskákat és focilabdákat is osztogatott a népnek, de karácsonykor szokásuk volt, hogy ajándékokkal, illetve ételekkel traktálják a mexikóiakat, hogy megnyerjék őket maguknak. A koronavírus idején még védőfelszerelésekkel is elláták őket.

Az ajándékokért a kartell tagjai szerint személyesen „R. R. úrnak”, azaz Ricardo Ruiz Velasco-nak, a banda egyik vezérének kell köszönetet mondani. Ő felelős a szervezet propagandavideóiért, és ért a youtuberkedéshez is.

Nyitókép: Police Handout

#Külföld#mexikó#drog#kartell#ajándék

Címlapról ajánljuk