Külföld

Focizni járt egy brit rendőr, miközben táppénzen volt köszvénnyel

rtl.hurtl.hu

2022. december 23. 17:40

Sőt, másodállásban dolgozott, és orvosi igazolásokat hamisított. A meccsekről készült felvételek buktatták le.

Rendszeresen focizni járt egy brit rendőr, miközben táppénzen volt köszvénnyel. Jay Gorania hamis orvosi igazolásokkal három hónapig volt távol munkahelyétől, miközben teljes fizetést kapott – írja a Daily Mail. A férfi azóta leszerelt a rendőrségtől.

A rendőr azt állította, hogy a betegsége olyan súlyos, hogy otthonról sem tud dolgozni, és hogy ezt bizonyítsa, az ajtóhoz is bicegve ment, amikor közvetlen felettese meglátogatta. Ám mint kiderült, mellékállásban ezalatt is dolgozott, sőt egy kispályás labdarúgó-csapat mérkőzésein 19 alkalommal pályára lépett, amit a meccsekről készült videofelvételek is igazolnak.

A férfi nem tagadta, hogy megtévesztette munkaadóját, de azt állítja, hogy a főnökei származása miatt máshogy bántak vele, mint a többiekkel, és hátráltatták az előléptetését. „Ha ők nem foglalkoztak velem, akkor én minek foglalkoztam volna velük?” – kérdezte.

A lincolnshire-i rendőrség vezetője szerint azonban a férfi panaszai nem igazolják tettét, és tisztességtelennek nevezte, hogy a férfi teljes fizetését felvette állítólagos betegsége miatt. Hozzátette, hogy ha Gorania nem távozott volna önként a rendőrségtől, elbocsátották volna.

Nyitókép: Hirurg / E+ / Getty Images

#Külföld#rendőr#egyesült királyság#csalás#táppénz#foci#másodállás

Címlapról ajánljuk