Külföld

Elfogtak két belga katonát, akik az ablakból lövöldöztek az Európai Bizottság székháza mellett

rtl.hurtl.hu

2022. december 23. 15:10

Azt is vizsgálják, hogyan került hozzájuk több mint kétszáz géppisztolyba való lőszer.

Egy furcsa incidens miatt előállították a belga légierő két katonáját Brüsszelben, az Európai Bizottság székházának közvetlen szomszédságában – írja a Politico.

Az eset még múlt szombaton történt. A belga sajtó szerint azért értesítették a rendőröket, mert két férfi egy lakás ablakából lövöldözött. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy légpuskával adták le a lövéseket, de a házkutatás során több mint kétszáz lőszert találtak, melyek a belga fegyveres erők által használt géppisztolyokba valók.

A brüsszeli ügyészség szóvivője megerősítette, hogy a két férfit előállították és kihallgatták, majd elengedték a rendőrök. Vizsgálják, hogy honnan származik a náluk talált lőszer. A belga védelmi miniszter tájékoztatása szerint a tárca is vizsgálja az esetet, amit elfogadhatatlannak nevezett.

A Politico azt írja, hogy a belga hadsereg az elmúlt években többször is a figyelem középpontjába került tagjainak fegyelmi ügyei, vagy szélsőjobboldali csoportosulásokkal való kapcsolatuk miatt. Tavaly egy belga katonát több heti keresés után egy erdőben találtak holtan, miután fegyvereket lopott a hadseregtől és egészségügyi szakértőket, illetve politikusokat fenyegetett gyilkossággal.

A mostani esetben nem merült fel politikai indíték.

Nyitókép (illusztráció): Westend61 / Getty Images

#Külföld#belgium#brüsszel#lövöldözés#katonák#lőszer

Címlapról ajánljuk