Külföld

Zelenszkij Washingtonban: Népirtás az Ukrajna elleni háború

rtl.hurtl.hu

2022. december 22. 5:32

Oroszországot terroristának titulálta.

Mint arról beszámoltunk, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán Washingtonba látogatott, ahol négyszemközt tárgyalt Joe Biden amerikai elnökkel.

Biden a megbeszélés utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Egyesült Államok Patriot légvédelmi rakétarendszert küld Ukrajnának, továbbá az USA egyéb katonai eszközök közvetlen szállítását is vállalja amerikai készletekből, valamint bizonyos szerződéses kötelezettségvállalásokat is, összesen 1,8 milliárd dollár értékben.

Biden azt mondta, hogy a rakétarendszer szállítása nem jár a konfliktus szempontjából eszkalatív hatással, mert védelmi felhasználásról van szó, és nem támadó jellegű alkalmazásról.

 Az ukrán elnök ezt követően a Kongresszus tagjai előtt is beszédet mondott, írja a CNN.

Van tüzérségünk? Igen, köszönet érte. Elegendő? Igazából nem

– jellemezte a helyzetet Zelenszkij.

„Az orosz taktika primitív. Felgyújtanak mindent, amit csak látnak. Amikor Oroszország azzal szembesül, hogy nem tudja elfoglalni városainkat, igyekszik megsemmisíteni azokat” – idézi az ukrán elnököt a Telex.

Mint írják, Zelenszkij népirtásnak nevezte az Ukrajna elleni háborút, amelyet a terrorista Oroszország indított és ehhez szerinte a Kreml szövetségest is talált Iránban.

Nyitókép: Ting Shen/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#Volodimir Zelenszkij#joe biden#washington

Címlapról ajánljuk