Külföld

Videón a Japánra lecsapó halálos hóvihar

rtl.hurtl.hu

2022. december 21. 7:40

A katasztrófavédelem három halálesetről és tíz sérültről számolt be. A meteorológusok szerint a hétvégén újabb hóvihar várható. 

Legkevesebb három halálos áldozata van a hétvégén kezdődött heves havazásnak Japán északnyugati részén. A hó miatt százak rekedtek autójukban az utakon, a vonatközlekedés akadozik, és háztartások ezreiben nincs áram.

A szigetország északi part menti területein vasárnap óta tart a havazás, Niigata, Jamagata és Aomori prefektúrában helyenként már két méternél is több hó hullott.


Niigata autópályáin több száz autó és kamion rekedt órákra a hóban, kiszabadításukban a védelmi erők is közreműködtek.


Miután az időjárás jobbra fordult, kedden az útelzárásokat is fel lehetett oldani az érintett területeken, de a meteorológusok a hétvégére újabb hóvihart jósolnak a régióban.

A japán gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztérium adatai szerint több mint tízezer háztartás maradt áram nélkül, a legtöbb Niigata prefektúrában, ahol még szerdán reggel sem volt áram, és az elzárt utak miatt a boltokba sem tudtak árut szállítani.

A katasztrófavédelem három halálesetről és tíz sérültről számolt be. Egy 85 éves ember Kasivazakiban hólapátolás közben egy árokba esve vesztette életét, Hokkaidóban egy 63 éves nő halt meg, amikor megpróbált kijutni a hóból, de két teherautó közé szorult, Akitában pedig egy 73 éves férfi vesztette életét, amikor lezuhant a tetőről, ahonnan megpróbálta letakarítani a havat.

Nyitókép: Szaito Mijuki/MTI/AP/Kyodo News

#Külföld#japán#hóvihar#csapadék#áldozatok

Címlapról ajánljuk