Külföld

Miniszoknyás télanyó törte rá az ajtót a drogbandára, kismanók bilincselték meg a kokainbárót

Hamberger DávidHamberger Dávid

2022. december 21. 12:13

Virgácsot nem vittek.

Egy perui kábítószer-kereskedő bandához is megérkezett a Mikulás, méghozzá egy teljes bevetési egységgel. A perui rendőrség tagjai ugyanis Mikulásnak, Télanyónak és manóknak öltöztek, hogy hatékonyan kapják el a város egyik drogbandáját. Bizonyára ők is tiszta cipővel várták a Mikulást, viszont ez sem kompenzálta a bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelmet.

A szürreális, inkább egy vígjátékhoz hasonlító jelentet David Villanueva, a perui rendőrség szóvivője így magyarázta:

Karácsony lévén az utcán lévő Mikulás nem kelt különösebb figyelmet, és ezt a saját hasznunkra fordítottuk ehhez a művelethez.


Az ünnepi jelmezbe öltözött bevetési-csoport először ártatlanul botorkált végig az utcán, míg hirtelen meg nem álltak egy háznál. Ekkor a Mikulás egyik segítőjének öltözött női kommandós előkapott egy hatalmas kalapácsot és betörte a bejárati ajtót, majd nem sokkal később a teljes csapat a házban volt. A letartóztatott bűnözők később úgy nyilatkoztak, hogy addig komolyan sem vették az egészet, amíg elő nem állították őket.


A bevetés egyébként a „Chicagói Grinch bukása” nevet kapta, a karácsony szellemét ellopó kis zöld lény után. Az ügynökök a sikeres bevetés során 6000 csomag kokainpasztát, 104 gramm kokaint és 279 gramm marihuánát foglaltak le – közölte a rendőrség.

Peru Kolumbia és Bolívia mellett a világ egyik legnagyobb kokaintermelő országa.

Nyitókép: illusztráció, Getty Images

#Külföld#mikulás#peru#kábítószer#drog#drogbanda

Címlapról ajánljuk