Külföld

Sztrájkolnak szerdán a brit mentősök, úgyhogy arra kérik a lakosságot, hogy felelősségteljesen igyanak

rtl.hurtl.hu

2022. december 20. 20:42

És segítsenek azzal, hogy kerülik a kockázatos tevékenységeket. 

Szerdán sztrájkolni fognak a brit mentőszolgálat dolgozói, így a segélyszolgálatok egy része is személyzet nélkül marad – bár az életveszélyes hívások fogadását megoldották.

Az NHS England egészségügyi igazgatója arra szólította fel az embereket, hogy kerüljék a kockázatos tevékenységeket, és például  „felelősségteljesen igyanak”, hogy ne a sürgősségin kössenek ki – írja a SkyNews.

Stephen Powis professzor a figyelmeztetést a szerdára tervezett akció előtt adta ki, amikor az egészségügyi szolgálatot valószínűleg jelentős fennakadások fogják érni, mivel a mentőszolgálat dolgozói, köztük a mentősök, az irányítóteremben dolgozók és a technikusok Angliában és Walesben is sztrájkba lépnek.

Steve Barclay egészségügyi miniszter azt mondta, hogy a brit lakosság „józan eszére” kell bízni, hogy mi a biztonságos a mentő-munkabeszüntetés ideje alatt.

De a legújabb NHS útmutatót kiadva Powis azt mondta: „Kétségtelen, hogy az NHS-re rendkívüli nyomás nehezedik, és a munkabeszüntetés tovább növeli a sürgősségi és sürgősségi ellátás iránti, már most is rekordszintű keresletet, ezért nagyon fontos, hogy a lakosság is kivegye a részét a szolgáltatások bölcs igénybevételéből”.

Az emberek azzal is segíthetnek, hogy ésszerű lépéseket tesznek saját és mások biztonságának megőrzése érdekében ebben az időszakban – legyen szó akár arról, hogy felelősségteljesen isznak, vagy hogy ellenőrzik egy családtagjukat vagy szomszédjukat, aki különösen kiszolgáltatott helyzetben lehet, hogy jól van-e.

Nyitókép: MTI/EPA/Andy Rain

#Külföld#nhs#brit#mentők#sztrájk#alkoholfogyasztás

Címlapról ajánljuk