Külföld

Kétéves fiút mentettek egy víziló szájából

rtl.hurtl.hu

2022. december 16. 15:33

A vadállat már félig bekapta a kisgyereket, amikor egy férfi a segítségére sietett. 

Kétéves kisfiúra támadt egy víziló egy ugandai tónál, és már félig le is nyelte, amikor egy férfi a gyerek segítségére sietett, és sikerült megmentenie az életét – jelentette a CNN. Az ugandai rendőrség közlése szerint az Iga Paul nevű fiú az otthona közelében játszott, amikor a víziló december 4-én, helyi idő szerint kora délután rátámadt

A fiút egy Chrispas Bagonza nevű férfi mentette meg, aki kövekkel kezdte el dobálni az állatot, ami ettől megijedt, és kiköpte a gyermeket – közölte a rendőrség. A fiút kórházba szállították, ahol ellátták sérüléseit, és megkapta a veszettség elleni oltást. A beszámoló szerint a fiú teljesen felépült, és már haza is engedték a kórházból.

A rendőrség a közleményében felhívta a vadrezervátumok és vadvilág közelében élő emberek figyelmét arra, hogy minden vadállat veszélyes, ezért óvatosan szabad csak megközelíteni azokat.

A víziló a világ egyik legveszélyesebb állatának számít, olyan erős az állkapcsa, hogy könnyedén ketté tud harapni egy kenut – emlékeztetett az esettel kapcsolatban a CNN. 

Nyitókép:Vízilovakat etetnek tökkel a vietnami főváros, Hanoi állatkertjében 2018. október 25-én. MTI/EPA/Luong Thai Linh

#Külföld#víziló#uganda#afrika#támadás#kisgyerek#életmentés

Címlapról ajánljuk