Külföld

Egy nő megölte a mostohaapját, mert a saját pucér fotóit találta meg nála

rtl.hurtl.hu

2022. december 11. 18:30

A vád szerint gyógyszerrel túladagolta, majd megfojtotta a 64 éves férfit, akinek holttestét egy halom szemét alatt találták meg. 

Emberölés vádjával állítottak bíróság elé egy 39 éves kaliforniai nőt, aki az ügyészség szerint előre megfontolt szándékkal meggyilkolta a mostohaapját, miután a 64 éves férfi számítógépén meztelen fényképeket talált magáról – jelentette a helyi sajtó. Jade Janks nem vallotta bűnösnek magát, és ügyvédjei szerint mostohaapja véletlen gyógyszertúladagolásban halt meg, amihez rossz egészségügyi állapota is hozzájárult.

Thomas Merriman holttestét 2021. január másodikán találták meg a kaliforniai Solana Beach városában található otthonánál, a kocsibejáró és a háza közötti területen, egy halom szemét alatt. A rendőrök eleinte a házban keresték a férfit, és már éppen mentek el, amikor meglátták a szeméthalmot, és átkutatták.

A rendőröket Janks egyik barátja hívta ki, akit az ügyészség közlése szerint a nő rá akart venni arra, hogy segítsen neki a holttest cipelésében, és beismerte neki, hogy ő ölte meg. A férfi segítségnyújtás helyett másnap inkább értesítette a hatóságokat.

A vád szerint Janks azután döntötte el, hogy megöli Merrimant, hogy a férfi számítógépén olyan fotókat talált saját magáról, amin meztelenül látható. Janks a kórházban lévő férfi házát takarította, amikor meglökte a gépét, ami erre beindult, és megjelent a képernyővédő, ami a nőről készült egyik meztelen fénykép volt.

Ezután nézte át a gépet, amin több másik fényképet talált. Az ügyészség közlése szerint a fotókat Janks volt barátja készítette, a tudtával, de azt nem közölték, hogy a nő mostohaapja azokat hogyan szerezte meg.

Janks 2020 szilveszterén vitte haza a kórházból Merrimant, akit gyógyszerrel túladagolt, majd üzenetekben ezt el is ismerte több embernek, akiktől segítséget remélt a gyilkossághoz.

A nő ügyvédje szerint Janksnek nem volt semmi oka arra, hogy megölje a mostohaapját, akit szeretett, és hozzátette:

Tom Merriman is szerette Jade Jankset. Sajnálatos módon Tom Merriman egy zavaros személy volt.

Nyitókép: Jade Janks. Fotó: NBC San Diego

#Külföld#emberölés#gyilkosság#mostohaapa#meztelen#pucér#fénykép#egyesült államok

Címlapról ajánljuk