Külföld

Nem engedték be Federert a wimbledoni pályára, mert nem volt nála a tagsági kártyája

rtl.hurtl.hu

2022. december 9. 14:01

A biztonsági őr nem ismerte fel. Federer már szinte könyörgött neki, hogy bejuthasson. 

A nyolcszoros wimbledoni bajnok Roger Federer elmesélte, hogy múlt hónapban egy biztonsági őr nem engedte őt be az All England Clubba, mert nem ismerte fel – írja az Evening Standard

A svájci szupersztár azt hitte, hogy nyolc győzelmének köszönhetően simán bejut, de a tekintélyes teniszpálya „nincs kártya, nincs belépés” szabályzata meghiúsította a látogatását.

A The Daily Show-ban a csillag elmagyarázta: „ha megnyered a Wimbledont, automatikusan taggá válsz. Őszintén szólva fogalmam sincs a tagsági kártyák hollétéről, valószínűleg valahol otthon vannak. Elmondtam, hogy nincs nálam a tagsági kártyám, de tag vagyok, és csak szeretném megtudni, hol tudok bejutni.”

Federer elmesélte, hogy általában rengeteg ember van a kapuknál, ő pedig másik bejáraton keresztül szokott megérkezni. „Ez az első alkalom, hogy úgy vagyok itt, hogy nem zajlik a verseny, és nem tudom, hol lehet bejutni, ezért még egyszer megkérdezem, hogy hol tudok bejutni.” A biztonsági őr azt mondta: „a másik oldalon, de ahhoz tagnak kell lenned”. 

Ránéztem még egyszer utoljára, akkor már pánikba estem. Még mindig nem hiszem el, hogy ezt mondtam, mert rosszul érzem magam emiatt. Szóval ránéztem, és azt mondtam, nézze, nyolcszor nyertem meg ezt a tornát. Higgye el nekem, hogy tag vagyok. Hol tudok bejutni?

– idézte fel a jelenetet. 

A 41 éves Federer végül egy másik kapun keresztül jutott be, miután szelfit készített egy rajongóval, és egy másik biztonsági őr felismerte őt. „Gondoltam rá, hogy átmegyek a másik oldalra és integetek, hogy hé, itt vagyok, de nem tettem meg”.

A 20-szoros Grand Slam-bajnok a szeptemberi Laver-kupán játszotta utolsó mérkőzését.

Nyitókép: Roger Federer a 2021-es dohai tenisztornán. Fotó: Mohamed Farag/Getty Images

#Külföld#roger federer#Federer#tenisz#wimbledon#tagsági kártya

Címlapról ajánljuk