Külföld

Egy tengeri baleset után szőrén-szálán eltűnt egy halászhajó teljes legénysége

rtl.hurtl.hu

2022. december 9. 9:50

Egy teherhajóval ütköztek, egyelőre sem a hajót, sem a legénységet nem találják.

A Csatorna-szigetek partjainál egy kisebb, fából készült halászhajó ütközött egy teherhajóval. A becsapódás után a kisabb hajó teljes legénysége eltűnt, jelenleg több csapat is részt vesz a kutatásban.

Csütörtökön reggel 5 óra 30 perckor a L'Ecume II névre keresztelt, 18 méter hosszú, fából készült halászhajónak nekiment egy Commodore Goodwill névre keresztelt Condor Ferries gyártású teherhajó. A becsapódás következtében a L'Ecume II gyorsan elsüllyedt. A halászhajó kapitányát, Michael Michielit is eltűnt tartják számon. Sajtóértesülések szerint a helyszínen sok profi segédkezik, de vannak környékbeli halászok, akik szintén esetleges túlélők után kutatnak.

A Jersey szigeti parti őrség közleménye szerint a halászhajó fedélzetén hárman tartózkodtak: a kapitány és a legénység két tagja. A parti őrség bevetett minden eszközt, használtak több minden időjárási körülmények között működő mentőcsónakot, két francia mentőhelikoptert és egy francia haditengerészeti merevszárnyú repülőgépet. A Condor Ferries vezérigazgatója, John Napton is megerősítette, hogy a társaság egyik hajója részese volt a balesetnek.

Megerősíthetjük, hogy a Commodore Goodwill ma reggel fél ötkor ütközött egy halászhajóval. A hajó útban volt Guernseyből Jersey-be a szokásos útvonalon, amikor az incidens bekövetkezett Jerseytől északnyugatra. A parancsnok értesítette a parti őrséget, majd ezután a Goodwill segített a kutatásban és mentésben

– olvasható a közleményükben.

Egy a Commodore Goodwill fedélzetén tarózkodó utas elmondta: öt hosszú dörrenést hallottak, majd egy nagy durranást. A Jersey-i Halászszövetség elnöke, Don Thompson azt állította, hogy egy roncsot találtak a szonáros keresés során, nem messze St Ouen’s Bay-től.

A tengerfenéken van körülbelül 40-50 méter mélyen, de egyelőre nagyon nehéz megközelíteni, mert a vízmélység és az erős árapály nagy kihívást jelent.

– mondta Thompson.

Nyitókép: Jersey Coastguard / TelsWeb / YouTube

#Külföld#halászhajó#eltűnt#hajó#legénység

Címlapról ajánljuk