Külföld

71 éves herceg vezette a német puccsistákat, akik meg akarták dönteni a kormányt

rtl.hurtl.hu

2022. december 7. 13:14

25 embert tartóztattak le szerda reggel. 

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a német szövetségi ügyészség szerda reggel egy razzián 25 embert tartóztatott le az úgynevezett birodalmi polgárok (Reichsbürger) nevű revizionista mozgalommal kapcsolatba hozható csoporttal összefüggésben. 

A letartóztatottak között volt a szerveződés vezetője, a 71 éves XIII. Henrik Reuss herceg is, írta meg a Berliner Morgenpost. A több tucat főt számláló csoport állítólag azt tervezte, hogy felszámolja az alkotmányos rendet Németországban, és államot hoz létre az 1871-es Német Birodalom határain belül. Mindehhez árnyékkabinetet is létrehoztak, a herceg vezetésével.

A lap helyszíni tudósítója szerint szerda reggel nem sokkal 6 óra előtt, erősen felfegyverzett különleges rendőri erők vonultak ki a herceg a kelet-türingiai kis vadászkastélyához, a birtokot széles körben kordonnal zárták le. A herceget szerda reggel Frankfurtban tartóztatták le. 

Az Euronews cikke szerint a csoport az Orosz Föderációtól várt támogatást. Reuss e célból már fel is vette a kapcsolatot az Orosz Föderáció németországi képviselőivel,

az eddigi vizsgálatok szerint azonban nincs arra utaló jel, hogy pozitívan reagáltak volna a kérésére.

Nyitókép: Boris Roessler / picture alliance / Getty Images

#Külföld#reichsbürger#németország#herceg

Címlapról ajánljuk