Külföld

Lemondott egy floridai rendőrfőnök, aki a jelvénye felmutatásával úszta meg a közúti ellenőrzést

rtl.hurtl.hu

2022. december 5. 18:43

Rendszám nélküli golfautóval állították meg, kivágta magát.

Lemondott egy floridai rendőri vezető, miután nyilvánosságra került egy felvétel arról, hogy a jelvénye felmutatásával úszott meg egy közúti ellenőrzést – írja a Guardian.

Az eset a múlt hónapban történt, amikor Mary O’Connor, Tampa város rendőrfőnöke a férjével együtt egy golfautóban utazott, egy rendőr pedig megállította őket amiatt, hogy rendszám nélküli járművel közlekednek közúton. A rendőr testkamerája rögzítette, hogy O’Connor tampai rendőrfőnökként mutatkozott be, felmutatta jelvényét és azt mondta, „reméljük, ma elenged bennünket”. O’Connor egy névjegykártyát is átadott az intézkedő rendőrnek azzal, hogy „ha szüksége van valamire, hívjon fel”. A rendőr ezután intézkedés nélkül elengedte őket.


A rendőrfőnököt felfüggesztették és belső vizsgálatot indítottak ellene, hétfőn viszont maga mondott le, közölve, hogy nem akarja, hogy saját „személyes tévedése” útjába álljon azoknak az eredményeknek, amelyeket a rendőrség és a közösség közötti kapcsolatok terén elért. Tampa polgármestere kijelentette: bármely közalkalmazottól elfogadhatatlan, a város rendfenntartóinak vezetőjétől pedig különösen, hogy a tisztségükre hivatkozva különleges bánásmódra tartsanak igényt.

#Külföld#florida#rendőr#korrupció

Címlapról ajánljuk