Külföld

Egy transz nő teherbe ejtett egy 14 éves lányt

rtl.hurtl.hu

2022. november 30. 12:00

A 25 éves brit elkövető semmilyen megbánást nem tanúsított. 

Egy brit bíróság csaknem tíz évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 25 éves transz nőt, aki behálózott és teherbe ejtett egy 14 éves kislányt – jelentette a brit sajtó. A Danielle Rose Gemini és David Orton néven is említett vádlott az ügyben döntő bíró jellemzése szerint az empátia teljes hiányáról tett tanúbizonyságot. Úgy jellemezték, mint önsajnáló és önimádó személyt, aki egy csepp megbánást sem tanúsított.

A rendőrség közlése szerint az áldozat szülei 2020 októberében kezdtek el aggódni Orton és a lány kapcsolata miatt, de az áldozat eleinte nem fogadta el, hogy áldozat lett volna, és csak egy évvel később tett tanúvallomást a rendőrségen. Ortont a lány szülei ismerték.

A rendőrség közlése szerint Orton az elkövetés idején nőként azonosította magát. A rendőrség az esetről szóló közleményében férfiként jellemezte, a BBC pedig az ítéletről szóló hírében transz nőként hivatkozott rá.

Orton ellen 13 és 15 év közötti lánnyal történt közösülés, valamint 13 és 15 év közötti lány ellen elkövetett nemi erőszak vádjával indítottak eljárást. A bíróság a nemi erőszakban nem találta bűnösnek a vádlottat, akit a bíróság végül 9 és fél évig tartó börtönbüntetésre ítélt.

Nyitókép: Danielle Rose Gemini / David Orton. Fotó: Leicestershire Police

#Külföld#transznő#transz#nemi erőszak#kislány#bíróság#rendőrség#börtönbüntetés

Címlapról ajánljuk