Külföld

Pozitív lett a szerzetesek drogtesztje, kiürült a buddhista templom

rtl.hurtl.hu

2022. november 29. 13:34

A szerzeteseket metamfetaminre tesztelték és mindegyiküket kábítószer-rehabilitációra küldték.

Üresen maradt egy thaiföldi templom Phetchabun tartományban, miután pozitív lett négy buddhista szerzetes, köztük a főapát drogtesztje – írta a BBC.

A szerzeteseket metamfetaminre tesztelték és végül mindegyiküket kábítószer-rehabilitációra küldték. Az egész országban razziáztak a rendőrök, azt azonban nem tudni, hogy milyen nyom vezette őket a buddhistákhoz.

A helyi lakókat mindenesetre aggodalommal töltötte el a hír, 

a kiürült templomban ugyanis így nem tudják gyakorolni a buddhizmus fontos részét alkotó érdemszerzést; ennek során a hívők jó cselekedetekkel védőerőhöz juthatnak.

A körzethez tartozó szerzetesrendek főapátsága megígérte, hogy új szerzeteseket rendelnek ki a templomhoz.

Thaiföldön az elmúlt években meglehetősen nagy forgalma volt a kábítószereknek: az ENSZ Kábítószer- és Bűnügyi Hivatala (UNODC) szerint tavaly minden eddiginél nagyobb mennyiségű metamfetamint foglaltak le. A kábítószert Mianmarból, a világ legnagyobb metamfetamin-előállító országából szállítják be Laoszon keresztül, a tablettákat ezután 50 thai bátért (554 forint) árulják az utcákon.

Prajuth Csan-Ocsa thaiföldi miniszterelnök a múlt hónapban széleskörű kábítószerellenes razzia kezdetét jelentette be, miután egy volt rendőrtiszt – akit metamfetamin-birtoklás miatt bocsátottak el – 37 ember halálát okozta egy óvodai lövöldözéssel.

Nyitókép: Illusztráció – Getty Images

#Külföld#buddhista#drogteszt#thaiföld#razzia

Címlapról ajánljuk