Külföld

Kiderült, hogyan töltötte II. Erzsébet élete utolsó hónapjait

rtl.hurtl.hu

2022. november 25. 18:53

Tévézett, krimit nézett, és volt egy nagy kedvence is.

Így töltötte II. Erzsébet életének utolsó hónapjait, erre is fény derül Gyles Brandreth frissen megjelent, Elizabeth: An Intimate Portrait című könyvéből, írja a Daily Mail.

A királyi család életrajzírójaként Brandreth több benfenntessel is beszélt, köztül egy udvarhölggyel, akinek a királynő férje, Fülöp edinburgh-i herceg halála után megvallotta, hogy nem vesz vissza a munkatempójából, mert ez segít a veszteség elviselésében.

A könyvből kiderül, hogy II. Erzsébet kedvelt időtöltése volt ebben a nehéz időszakban a tévézés, különösen a drámai tévésorozatokat kedvelte, például A becsület védelmében című brit zsarusorozatot, bár olykor nehezen követte a cselekmény fonalát.

Brandreth arról is ír, hogy II. Erzsébet semmiképp sem akart az önsajnálat hibájába esni

A férjem egész biztosan ellenezte volna

 – mondta erre.

A királynő lojális volt a személyzetéhez és az emberei is őhozzá. A személyzet soraiból Angela Kelly, egy liverpooli dokkmunkás szókimondó lánya állt a legközelebb hozzá, ami nem mindig volt az udvarhölgyek ínyére.

Hiába számított a kedvencének, II. Erzsébet nem habozott, hogy az Epstein-ügyben játszott szerepe miatt megfossza András herceget a királyi teendőitől.

A királynőtől nem volt idegen a mobiltelefon használata, olykor sms-t küldött a családtagjainak. Az appoknak már nem volt ekkora híve, az unokáinak pedig megtiltotta, hogy a telefonjaikkal jelenjenek meg az ebédlőasztalnál.

Nyitókép: Samir Hussein/WireImage

#Külföld#ii. erzsébet királynő

Címlapról ajánljuk