Külföld

Be kellett volna mutatni a bíróságnak 200 kiló lefoglalt kannabiszt, a rendőrség közölte, hogy sajnos mindet megették a patkányok

rtl.hurtl.hu

2022. november 24. 16:22

A múltban patkányokat okoltak a rendőrőrsökön történő alkoholfogyasztásért is.

Arra kérte a bíróság az indiai rendőrséget egy kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos ügyben, hogy mutassa be a több mint 200 kilogramm lefoglalt kannabiszt bizonyítékként, írja a BBC, a rendőrség azonban közölte, hogy 

a rendőrőrsökön tárolt kannabiszt megsemmisítették a patkányok. 

A bíró szerint nem először fordult elő, hogy a rendőrség a patkányokra hivatkozott. Egy másik ügyben, amelyben 386 kiló kábítószerről volt szó, a rendőrségi jelentés azt állította, hogy a kannabisz egy részét felfalták a patkányok.

A rendőrség azzal érvelt, hogy „a patkányok túl kicsik és nem félnek a rendőröktől”. A bíró szerint a lefoglalt árut csak úgy lehet megvédeni az ilyen „rettenthetetlen egerektől”, ha a drogokat elárverezik kutatólaboratóriumok és gyógyszeripari cégek számára, a bevétel pedig a kormányhoz kerül. 

2018-ban nyolc argentin rendőrt bocsátottak el, miután egerekre fogták fél tonna kannabisz eltűnését. Szakértők azonban vitatták az állítást, mondván, hogy az állatok valószínűleg nem tévesztették össze a kábítószert az élelmiszerrel, és „ha egy nagy csapat egér megette volna a füvet, akkor rengeteg tetemet találtak volna a rendőrségi raktárban”.

Egy 2019-ben közzétett tanulmány megállapította, hogy amikor laboratóriumi patkányok kannabiszos tésztát kaptak, „hajlamosak voltak kevésbé aktívak lenni, és a testhőmérsékletük is csökkent”.

2017-ben a rendőrség a kelet-indiai Bihar államban patkányokat hibáztatott azért, hogy több ezer liter elkobzott alkoholt fogyasztottak el, egy évvel azután, hogy az állam betiltotta az alkohol árusítását és fogyasztását.

Nyitókép: igorr1 / Getty Images

#Külföld#patkányok#kannabisz#marihuána#india#rendőrség#bíróság

Címlapról ajánljuk