Külföld

Megrázó videók: legalább 46-an meghaltak a jávai földrengésben

rtl.hurtl.hu

2022. november 21. 10:37

A földrengésben több tucatnyi ház is megrongálódott, köztük egy iszlám bentlakásos iskola, egy kórház és más középületek.

Legalább 46 halálos áldozata és 700 sérültje van az indonéziai Jáva szigetén hétfőn történt 5,6 erősségű földrengésnek, közölte az indonéz országos katasztrófaelhárítási hivatal az MTI híre szerint. 

A közösségi médiában több videó is terjed a pusztításról:


A földmozgás epicentruma 10 kilométeres mélységben, Cianjur térségében, Jáva nyugati részén volt. A földrengésben több tucatnyi épület megrongálódott, köztük egy iszlám bentlakásos iskola, egy kórház és más középületek. De erejét még a fővárosban, Jakartában is érezni lehetett, ahol több helyen az utcára küldték az embereket, hogy biztonságban legyenek.


A katasztrófavédelmi hivatal vezetőjének tájékoztatása szerint a cianjuri területi kórházban 46 halottat és több mint 700 sérültet regisztráltak. Cianjur környékén számos földcsuszamlást is észleltek.

A 270 millió lakosú, 18 ezer szigetből álló Indonézia a Tűzgyűrű nevű vulkáni övön fekszik, abban a Csendes-óceán partjain végigfutó széles, sávszerű földrajzi régióban, ahol különösen sok működő és szunnyadó vulkán helyezkedik el, és ahol gyakran fordulnak elő földrengések. Jakartában azonban csak ritkán érezni a hatásukat. Februárban egy 6,2 erősségű földrengés Nyugat-Szumátra tartományban legalább 25 ember halálát okozta, és több mint 460-an megsérültek.

Nyitókép: Sebesültek egy kórház parkolójában a Jáva szigetén fekvő Cianjurban 2022. november 21-én, miután 5.6-os erősségű földrengés rázta meg a várost és környékét. A természeti katasztrófa következtében legkevesebb húsz ember életét vesztette, és háromszáz megsebesült. – Firman Taqur / AP / MTI

#Külföld#Jáva#földrengés#indonézia#földcsuszamlás

Címlapról ajánljuk