Külföld

Tíz kamaszlányt molesztált az edző, néhány méterre a gyanútlan szülőktől

rtl.hurtl.hu

2022. november 18. 10:59

Ártatlannak vallotta magát, ügyvédje pedig hazugnak nevezte az áldozatokat. Az edzőt bűnösnek találták.

A New York Post számolt be róla, hogy Kalifornia egyik ismert vízilabdaedzőjét bűnösnek találták tíz tinilány szexuálisan bántalmazásában. A férfi az edzéseken zaklatta a kamaszokat, miközben a gyanútlan szülők a medence mellett tartózkodtak.

Az ügyészek szerint Bahram Hojreh molesztálta a tinilányokat, megérintette a melleiket, csavarta a mellbimbóikat, megérintette a nemi szervüket a fürdőruhájuk felett és alatt, és ujjaival beléjük hatolt az edzéseken, a víz alatt. 

Az edző azt mondta áldozatainak, hogy mindez azért szükséges, hogy „megkeményítse őket a versenyzésre.” Az edzéseken részt vevő szülők nem tudtak arról, hogy a férfi szexuálisan zaklatja a lányaikat, néhány méterre tőlük.

A 46 éves Hojreh-t 22 bűncselekményben, köztük szexuális erőszak és gyermeken elkövetett fajtalankodás vádjában találták bűnösnek. A visszaélések 2012 és 2017 között történtek, az áldozatok ekkor 13-17 évesek voltak. Az esküdtszék az egyik ismeretlen nővel kapcsolatban testi sértésben is bűnösnek találta a férfit. 

Hojreh saját védelmében tanúskodott, és tagadta a vádakat. Azt állította, hogy egy sportolói összeesküvés áldozata. Védőügyvédje, John Barnett pedig hazugsággal vádolta a fiatal nőket.

„Megszakad a szívem az áldozatokért és a szüleikért, akik mindent megtettek azért, hogy gyermekeiknek segítsenek megvalósítani sportolói álmaikat, ehelyett azonban meg kellett tudniuk a fájdalmas igazságot, hogy lányaikat a szemük láttára molesztálták – és nem tehettek semmit, hogy megvédjék őket” – fogalmazott Todd Spitzer ügyész.

Szerencsére ezeknek a bátor lányoknak volt bátorságuk beszélni a visszaélésekről, és megakadályozták, hogy további lányokat molesztáljanak

– tette hozzá.

Az áldozatok 2017-ben nyíltak meg egymásnak és úgy döntöttek, mindent elmondanak családjaiknak. A szülők azonnal jelentették a bántalmazásokat a rendőrségen. Hojreh óvadék ellenében szabadlábon volt, a szerdai ítélethirdetés után azonban azonnal őrizetbe vették. A január 12-i ítélethirdetésig óvadék nélkül tartják fogva.

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#vízilabda#szexuális bűncselekmény#edző

Címlapról ajánljuk