Külföld

Jézus-szimulátort dob piacra egy lengyel játékstúdió

rtl.hurtl.hu

2022. november 17. 19:51

A játékban csodákat lehet majd tenni és meggyógyítani a betegeket. 

A lengyel PlayWay S.A. videojáték-gyártó vállalat bejelentette, hogy előrukkol a világ első olyan játékával, amelyben a játékosok szimulálhatják Jézus életét (beleértve a csodák végrehajtását és a sátán elleni harcot is) – írja a Notes from Poland

A prológus – amely egy önálló játék, és bevezetésként szolgál a játék teljes verziójához, az I Am Jesus Christ-hoz – december 1-jétől lesz elérhető.

A teljes verzió – amely a tervek szerint a jövő év második negyedévében jelenik meg – lehetővé teszi a játékosok számára, hogy Jézus nyomdokain járjanak „a születéstől a feltámadásig”, újrajátszva életének kulcsfontosságú eseményeit, például az utolsó vacsorát.

A játékosok csodákat tehetnek majd, és küldetéseket teljesíthetnek, többek között harcolhatnak a sátánnal a sivatagban. Útközben a játékosok felfedezhetik Jézus történetét az ő szemszögéből, és meggyógyíthatják a betegeket, segíthetnek a rászorulókon és több mint 60 karakterrel, köztük Krisztus tanítványaival léphetnek kapcsolatba.

„Az I Am Jesus Christ-ot az Újszövetség ihlette, és reméljük, hogy a játék egyedülálló és magával ragadó módon terjeszti az evangéliumot” – írták a játék készítői a Steam játékplatformon közzétett bejelentésükben. A játékkészítés nagyjából három évig tartott, és körülbelül 15 ember vett részt az elkészítésében. 

A játék vezető alkotója, Maksym Vysochanskiy a Notes from Poland-nek elmondta, hogy fiatal kora óta szerette volna Jézus Krisztus életét animálva látni.

„Akkor támadt ez az ötletem, amikor tinédzserként láttam az első számítógépes rajzfilmeket, például a Shreket és a Toy Storyt” – mondta. Abban a pillanatban arra gondoltam, hogy 

hé! Király lenne egy ilyen rajzfilmet készíteni Jézus Krisztusról.

Az évek során ebből az ötletből született meg az I Am Jesus Christ, amelyet bemutatott a PlayWaynek. „Kezdetben sokan azt gondolták, hogy egy viccjátékot próbálunk készíteni, nem pedig egy komolyat, de mi ezt a játékot művészeti alkotásként kezeljük”.

Nyitókép: Steam

#Külföld#jézus#szimulátor#videójáték#Játék#evangélium

Címlapról ajánljuk