Külföld

Fekete diákja szemébe mondta a texasi tanár, hogy nem engedi ki mosdóba, mert rasszista

rtl.hurtl.hu

2022. november 16. 19:35

Miután a tankerület is látta a beszélgetés felvételét, a férfi már nem dolgozott a középiskolában.

Kirúgták azt a középiskolai tanárt Texasban, aki egy fekete diáknak azt mondta, hogy a „fehér rassz” – amihez ő tartozik – felsőbbrendű. A beszélgetést videón rögzítették, és kikerült a közösségi oldalakra.

A diák, Karmello Luellen a CNN-nek elmondta: megkérdezte a tanárt, hogy kimehet-e a mosdóba, mire ő azt válaszolta, hogy nem engedi ki a fiút, mert rasszista. A tanár kijelentette – a diákok hallható hüledezése mellett –, hogy „a szívem mélyéből etnocentrikus vagyok, ami azt jelenti, hogy azt gondolom, hogy az én rasszom felsőbbrendű”. Azt is mondta, hogy szerinte mindenki azt gondolja, hogy a fehérek jobbak, csak nem őszinték ezzel kapcsolatban.

Karmello elmondta, hogy feldühítette, amit a tanára mond, de uralkodott magán. A videón az is hallható, ahogy azt mondja a tanárnak: „eddig tiszteltem önt, de már nincs bennem tisztelet ön iránt”.

A tankerület közölte, hogy pénteken értesültek a beszélgetésről, a tanárt hétfőn már nem alkalmazták. Karmello anyja szerint máshol sem kellene gyerekeket tanítania.

Nyitókép: Instagram / 808mafiaboss

#Külföld#rasszizmus#texas#gyűlöletbeszéd

Címlapról ajánljuk