Külföld

Bizarr rendőrségi figyelmeztetés: Ne vásároljunk bedrogozva baglyokat vadidegenektől

rtl.hurtl.hu

2022. november 12. 5:56

Ne engedjünk a kísértésnek.

Bizarr figyelmeztetést tett közzé egy Arizona állambéli rendőrőrs, írja a ktar.com. A hatóságok arra kérik a lakosságot: mindegy, mennyire drogoztak be, meglehetősen rossz ötlet bagolyot vásárolni vadidegenektől az éjszaka közepén.

A Facebookon megosztott figyelmeztetés így szól: „A Payson-i Rendőrkapitányság szeretné megragadni az alkalmat, hogy arra ösztönözze a lakosságot, hogy ne használjon metamfetamint, különben Ön is illegálisan vásárolhat vadon élő baglyot 100 dollárért, az éjszaka közepén, idegenektől egy benzinkúton”.

Az ügy háttere az, hogy a rendőrök egy közúti ellenőrzés során egy fiatal baglyot találtak a sofőr mellett. Kiderült, hogy a sofőr egy másik autóstól vásárolta az állatot, aki az út szélén találta meg azt. A sérült baglyot nem tudták visszaengedni a természetbe, így állatvédők gondjaira bízták.

A sofőrt több vád miatt tartóztatták le: befolyásolt állapotban vezetésért, drogbirtoklásért, és vadon élő állattal való kereskedésért is felelnie kell. A rendőrség emlékeztetett, hogy az államban tilos vadon élő állatokat birtokolni, vagy azokat szállítani, illetve adni-venni.

Nyitókép: Facebook

#Külföld#bagoly#rendőrség#drog#arizona#vadállat

Címlapról ajánljuk