Külföld

Egy magas rangú rendőrtiszt testvérét ölte meg a seriffhelyettes, miután megállította az autóját

rtl.hurtl.hu

2022. november 11. 6:44

A 45 éves fekete férfit egy rutinellenőrzés közben lőtte fejbe a rendőr, miután dulakodni kezdtek. Az esetről testkamerás felvétel is készült. 

Egy rutin közlekedési ellenőrzés közben megölt egy rendőr egy 45 éves fekete férfit az amerikai Louisiana államban, egy olyan területen, ahol több rendőr ellen is indítottak eljárást feketék elleni erőszak miatt. Derrick Kittlinget vasárnap lőtt fejbe a meg nem nevezett seriffhelyettes, miután a hatóságok közlése szerint dulakodás alakult ki köztük.

Az esetnek különös fordulatot ad, hogy Kittling testvére az állami nyomozó iroda helyettes vezetője – írta csütörtökön a Vice News. Kenny L VanBuren alezredest tavaly nevezték ki a posztra, előtte 31 éven át szolgált az állami rendőrségnél, ami most a nyomozást vezeti Kittling halála kapcsán. Az állami rendőrség közölte, hogy ez a tény nem befolyásolja a vizsgálat pártatlanságát, hozzátéve, hogy abban VanBuren nem vesz részt.

Kittling halálának körülményeiről egyelőre nem lehet tudni sok részletet. A férfit megölő seriffhelyettes ismeretlen okból állította meg helyi idő szerint kora délután a férfit, majd később dulakodni kezdtek. 

A rendőr a hatóságok közlése szerint elektromos sokkolót vett elő, de azt Kittling megszerezte, és a rendőr ezután lőtte le. Kórházba szállították, de belehalt a sérülésbe. 

A férfit a fején érte a lövés – írta a Vice News. Az esetről testkamerás felvétel is készült, de azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: PeopleImages / GettyImages

#Külföld#rendőr#rendőrség#egyesült államok#lövés#emberölés#közlekedési ellenőrzés

Címlapról ajánljuk